ASUS ROG Flow

YouTube evolucija Boston Dynamics robota

Proizvođač robota Boston Dynamics, čiji je vlasnik japanski SoftBank, još je 13. novembra objavio kratki video u okviru kojeg je predstavljena nova verzija SpotMini robota, te je YouTube kanal ove kompanije ubrzo postao jedno od omiljenih online mesta za sve ljubitelje robota.  

Sa svakim obaveštenjem da se na pomenutom kanalu pojavio novi video, zainteresovani mogu da pogledaju sadržaj koji pomalo plaši, ali i zadivljuje široke online mase. Poslednji uradak deluje na isti način, a u okviru njega sada već poznati SpotMini roboti, koji neodoljivo podsećaju na pse, otvaraju, te drže vrata kako bi ostali kroz njih mogli da prođu. Roboti ove kompanije su i ranije uspevali da izvrše ovu radnju, ali je ovaj put to drugačije, budući da sada mogu da lociraju i prepoznaju bravu, te da pravilno njome rukuju kako bi otvorili vrata, pa ih zadržali dok ostali četvoronožni roboti ne odmarširaju u drugu prostoriju.

Kažu da se oni koji boluju od robotofobije ovih mehaničkih bića manje boje ako više podsećaju na čoveka, ili neku životinju, te onda potpuno zanemaruju činjenicu da su roboti koji su savladali otvaranje vrata korak bliže ravnopravnom stupanju u svet koji nas okružuje.

Pročitajte i:  Charlie: Robot-riba, špijuni i CIA

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,