ePlaneta

YouTube i muzika zaštićena autorskim pravima

YouTube je lansirao poboljšanu alatku za brisanje koja omogućava kreatorima da uklone muziku zaštićenu autorskim pravima iz svojih video zapisa, a da ostali audio zapisi ostanu netaknuti. Renovirani alat, koji je objavljen ove nedelje, prvi je prijavio TechCrunch.

PCPress.rs Image


Funkcija Erase Song omogućava kreatorima da utišaju muziku zaštićenu autorskim pravima u svom sadržaju, objavila je kompanija u video snimku. Alat je ranije bio na mestu kao beta funkcija, ali nije uvek bio tačan.

Ažurirana funkcija Erase Song koristi „algoritam koji pokreće AI“ kako bi mu pomogla da preciznije identifikuje i ukloni pesme zaštićene autorskim pravima bez uticaja na drugi zvuk u određenom klipu. To je barem cilj.

Ali čak i nova i poboljšana verzija možda neće uvek dati savršene rezultate. Dakle, u slučajevima kada alatka ne uspe da se reši sadržaja zaštićenog autorskim pravima, kreatori mogu da isključe sav zvuk u delovima videa koji su označeni da sadrže materijal zaštićen autorskim pravima.

YouTube-ova stranica za podršku kaže da alatka za brisanje pesme „možda neće raditi ako je pesmu teško ukloniti“, tako da utišavanje zvuka umesto toga može pomoći u uklanjanju tužbe za ID sadržaja na video snimku.

Pročitajte i:  YouTube - muzička inteligencija sa velikim izdavačkim kućama 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *