TrendMicro

YouTube Kids dobija sopstveni sajt

 

YouTube se priprema da lansira novi sajt namenjen isključivo deci. Njegova pojava očekuje se ovih dana i to bi trebala da bude desktop/web verzija postojeće Youtube Kids aplikacije, pa će na raspolaganju verovatno biti slične funkcije i zaštitni mehanizmi.

PCPress.rs Image

Poslednjih godina Google se suočavao sa sve većim pritiscima vezanim za prikaz sadržaja koji su se pojavljivali u video snimcima koji targetiraju decu. Mnogi od neprihvatljivih videa za dečiji uzrast bili su maskirani kao „family friendly“ sadržaj. Takođe, na mnogim video snimcima na kojima su bila prikazana deca Google je morao da ukine komentarisanje zbog pedofilskih komentara.

Pored lansiranja sajta koji će biti posvećen deci, YouTube će takođe predstaviti i nove kategorije za YouTube Kids. Biće dozvoljeno sortiranje video snimaka prema starosnim grupama dece. Za najmlađe će biti definisana grupa od 0 do 4 godine, srednja grupa će obuhvatiti decu od 5 do 7 godina, dok će najstarija grupa obuhvatiti decu od 8 do 12 godina. Na taj način će deca na siguran i bezbedan način moći da gledaju samo snimke koji odgovaraju njihovom uzrastu.

Pročitajte i:  Komentar: Zašto treba da vas zabrine to što je PINK ugasio kanal Baki Prasetu?

YouTube je naglasio da oni ne uklanjaju ručno svaki video. Sistem koristi algoritam za pretragu koji nije savršen, dok se ručno uklanjanje videa vrši tek nakon prijave od strane korisnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,