BIZIT 2022

YouTube Kids za bolju roditeljsku kontrolu

YouTube je dodao dve nove opcije Kids aplikaciji, te obe roditeljima daju veću kontrolu nad sadržajima koje deca gledaju preko ove platforme.

PCPress.rs Image

Tako roditelji sada imaju mogućnost da ograniče ono što deca gledaju samo na sadržaje koje su sami prethodno odobrili, pa nakon što izaberu opciju “approved content only,“ dete neće moći samostalno da pretražuje platformu. Umesto toga imaće pristup video sadržajima i kanalima koje su roditelji dodali na listu, a YouTube je ovu opciju najavio još u aprilu, da bi tek sada stigla do svih Android korisnika, dok je iOS korisnici još uvek čekaju.

PCPress.rs Image

Druga opcija cilja stariju decu, budući da je roditeljima omogućeno da izaberu između opcija koje su namenjene za kontrolisanje sadržaja kako za mlađu, tako i za decu starijeg uzrasta. Opcija za kontrolisanje sadržaja koje prate starija deca uključuje i kontrolu muzičkih i gejming sadržaja, a funkcija je trenutno stigla samo do korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama, ali se nešto kasnije očekuje i u ostalim delovima sveta.

Pročitajte i:  YouTube će dozvoliti kreatorima kreiranje video kurseva

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,