Cove

YouTube Music će biti preinstaliran na novim Android 9 i Android 10 uređajima

Kako bi sustigao konkurente na polju streaming muzike, Google je odlučio da u svoj operativni sistem inkorporira YouTube Music. Ovu aplikaciju dobiće svi novi telefoni koji budu radili na Android 9 i Android 10 operativnim sistemima, uključujući i buduće Pixel serije telefona.

PCPress.rs Image

Od svog lansiranja u novembru 2015. godine, YouTube Music je postao drugi Googleov muzički servis (prvi je bio Google Play Music, lansiran 2011. godine). To je među korisnicima stvaralo konfuziju jer je YouTube nudio i pretplatnički servis, originalno nazvan YouTube Red, a kasnije preimenovan u YouTube Premium, koji je omogućavao pristup i Google Play Music i YouTube Music servisima. Pored toga, Google Play pretplatnici mogli su da pristupe i YouTube Premium sadržajima. A od maja ove godine, Google je ponudio YouTube Music servis i zasebno.

U aprilu, Google je konačno potvrdio da će Google Play Music zameniti sa YouTube Music servisom, objašnjavajući da je gašenje Google Play-a u stvari samo deo šire strategije objedinjavanja pomenuta dva muzička servisa. Međutim, iako je juče YouTube Music dodat u listu aplikacija koje će biti preinstalirane na Android uređajima, ispostavilo se da Google Play Music još uvek nije ugašen. Šta više, korisnici Google Play Music-a moći će i dalje da ga preuzimaju iz prodavnice aplikacija. Razlog za to je možda što korisnici Google Play Music-a još uvek nisu dobili alat za prebacivanje svojih play lista i omiljenih pesama u YouTube Music.

Pročitajte i:  Najveće ažuriranje WhatsApp-a u poslednjih nekoliko godina sada je dostupno na vašem telefonu 

U svakom slučaju, inkorporiranje YouTube Music-a u operativni sistem sigurno će značajno poboljšati pozicije ovog servisa u odnosu na konkurenciju. Trenutno, YouTube Music dosta zaostaje za njima po broju pretplatnika (15 miliona u odnosu na Spotify koji ima 232 miliona aktivnih korisnika i 108 pretplatnika, i Apple Music servisa sa 60 miliona pretplatnika).

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , ,