BIZIT 2022

YouTube Music testira novi Library tab u Search-u za lakše pronalaženje pesama

Ako pesmu tražite u trenutnoj verziji YouTube Music-a za Android, ona će prikazati sve relevantne rezultate na listi.

PCPress.rs Image

Nova funkcija se još uvek testira

Lista ima nekoliko odeljaka, uključujući Top result, Songs, Videos, Albums, Artists i još mnogo toga, zajedno sa filterima za pretragu na vrhu koji će vam pomoći da suzite rezultate. Međutim, aplikacija ne daje prioritet rezultatima na osnovu pesama sačuvanih u vašoj biblioteci. Dakle, ne postoji jednostavan način da u biblioteci potražite pesme, albume, izvođače itd. Da bi rešio ovaj problem, YouTube Music sada testira novi Library tab u pretrazi, koji prikazuje rezultate iz vaše muzičke biblioteke. Korisnik Reddita PeepAndCreep prvi je primetio ovu novu funkciju (putem Android Police) i podelio screenshotove.

Novi Library tab sužava rezultate pretrage na osnovu onoga što je sačuvano u vašoj YouTube muzičkoj biblioteci. Nažalost, funkcija ne radi sa aploudovanim pesmama i prikazuje samo pesme, albume, izvođače itd. koje ste strimovali na YouTube Music-u. Kada dodirnete izvođača na novom Library tabu, YouTube Music vas preusmerava na stranicu „in my library“ za tog izvođača. Na stranici su navedene sve pesme određenog izvođača koje ste sačuvali u biblioteci. Međutim, klikom na album, prikazuju se sve pesme u albumima, čak i ako niste sačuvali sve numere.

Pročitajte i:  Rusija ipak ne planira da blokira YouTube

Pored toga, u odeljku se ne prikazuju zvanične plejliste YouTube Music-a, plejliste drugih korisnika i zajedničke plejliste koje niste kreirali. S obzirom na to da je Library tab još uvek u radu, YouTube Music može da doda podršku za aploudovane pesme, zvanične plejliste YouTube muzike, plejliste drugih i zajedničke plejliste, dok ne bude potpune spreman za predstavljnje. Vredi napomenuti da je Library tab trenutno samo test na strani servera i možda se neće prikazati na vašem telefonu. Takođe vredi napomenuti da je YouTube Music prethodno testirao sličnu funkciju kako bi korisnicima omogućio lak pristup svim pesmama sačuvanim u njihovoj biblioteci. Međutim, umesto novog taba u Search-u, prethodno uočena funkcija kreirala je plejlistu Library numera sa svim sačuvanim pesmama.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,