PC Press Hosting 2020

YouTube plaća kreatorima da promovišu nove opcije

YouTube je svojim najuticajnijim kreatorima počeo da plaća za promovisanje novih opcija, poput onih koje mu omogućavaju da se takmiči sa platformama kao što su Twitch i Mixer, a sume koje za to izdvaja nisu zanemarljive.

Naime, uticajni kreatori nedavno su izrazili nezadovoljstvo zbog ograničenih načina na koje mogu da zarađuju preko platforme kojoj donose veliki broj korisnika, te istakli da reklame nisu dovoljne, i da bi lako mogle da se izgube iz sadržaja koje kreiraju, budući da je do takvih grešaka već dolazilo. Sa druge strane platforme kao što su Facebook i Instagram već godinama pokušavaju da preotmu neka od najvećih YouTube imena, te je novac jedini način da se uticajni kreatori zadrže i dodatno motivišu.

Tako je YouTube nedavno dodao još nekoliko načina na koje kreatori mogu da zarađuju, a poput takozvanog „merch“ programa u okviru kojeg korisnici mogu da plate kako bi svoje komentare prikačili na vrh live chat-a u okviru nekog sadržaja, te pomenutog plaćanja za promociju novih opcija.

Pročitajte i:  Twitter testira glasovne poruke

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , ,