BIZIT Seminar

YouTube počinje sa demonetizacijom loših video snimaka za decu

Google je najavio promenu politike kako bi podstakao kreatore YouTube-a da proizvode i objavljuju kvalitetniji sadržaj za decu. Počevši od sledećeg meseca, kompanija će demonetizovati kanale koji prvenstveno ciljaju mlade ljude i postavljaju sadržaj koji je lošeg kvaliteta.

YouTube počinje sa demonetizacijom loših video snimaka za decu

Kršenje YouTube pravila preti uklanjanjem iz YouTube partnerskog programa

Prema YouTube-ovoj definiciji, to može uključivati ​​previše komercijalne video snimke i one koji podstiču loše ponašanje. Prema novim smernicama, YouTube upozorava da će takvi video snimci imati ograničene oglase ili ih uopšte neće imati. Pored toga, kompanija kaže da bi kršenje njenih novih smernica moglo dovesti do uklanjanja iz YouTube partnerskog programa.

Ovaj potez je deo nedavnog pokušaja Google-a da YouTube i YouTube Kids postanu prikladnija odredišta za decu i njihove porodice. Početkom godine, kompanija je objavila dostupnost proširene roditeljske kontrole za tinejdžere. Google je nedavno primenio nove bezbednosne mere za zaštitu dece na mnogim svojim platformama. Jedna od tih promena dovela je do toga da je kompanija promenila podrazumevanu postavku za otpremanje za korisnike između 13 i 17 godina na najprivatniju dostupnu opciju.

Pročitajte i:  CEO Youtube-a odlazi iz kompanije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: