YouTube Premium dobija nove funkcije

YouTube je nedavno lansirao niz novih funkcija za Premium pretplatnike, uključujući brz način za preskakanje dosadnijih delova videa. Kada korisnici dvaput dodirnu video, on će sada preskočiti na delove koje je YouTube označio kao zanimljivije, na osnovu kombinacije veštačke inteligencije i podataka o gledanosti. Ova funkcija je trenutno dostupna u SAD za korisnike Androida, dok će se iOS korisnicima biti dostupna u narednim nedeljama. Na Androidu, Premium pretplatnici sada takođe mogu gledati Shorts dok proveravaju e-poštu, pretražuju društvene mreže ili koriste druge aplikacije, zahvaljujući novoj funkciji slika-u-slici.

PCPress.rs Image

Nove eksperimentalne funkcije za Premium korisnike

Korisnici koji plaćaju pretplatu dobiće pristup i najnovijim eksperimentalnim funkcijama video platforme. Jedna od najnovijih test funkcija YouTube-a su pametna preuzimanja za Shorts, koja automatski čuvaju kratke video zapise na uređajima korisnika, omogućavajući im da ih gledaju offline. Pored toga, Android korisnici sada imaju pristup iskustvu razgovorne AI koja može odgovarati na njihova pitanja i predlagati srodni sadržaj bez potrebe za prekidanjem gledanja. Ova funkcija je trenutno ograničena na korisnike u SAD i samo za video zapise na engleskom jeziku koji prikazuju dugme “Ask”. Na kraju, Premium pretplatnici mogu pristupiti redizajniranoj stranici za gledanje video zapisa na webu, koja navodno olakšava pronalaženje srodnog sadržaja.

YouTube Premium uklanja oglase iz video zapisa i daje pretplatnicima pristup offline gledanju, Music Premium i drugim pogodnostima. U februaru, Google-ova platforma za deljenje video zapisa izvestila je da je dostigla 100 miliona pretplatnika za oba, Premium i Music pakete, ali i dalje pokušava da privuče više korisnika da plaćaju za njene usluge. Pored uvođenja novih pogodnosti, vodi i rat protiv blokatora oglasa i nedavno je počela da sprečava aplikacije za blokiranje oglasa na mobilnim uređajima da pristupaju njenim video zapisima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *