BIZIT 2022

YouTube Red i Google Play Music postaju jedan servis

Iz YouTube-a nam poručuju da kompanija planira spajanje svog YouTube Red-a (pretplatnički servis namenjen samo za YouTube u Americi, Australiji, Meksiku, Novom Zelandu, i Južnoj Koreji) sa Google Play Music-om kako bi stvorili nov servis. Iskreno, većina ljudi verovatno ni ne zna da Google Play Music servis dolazi zajedno sa YouTube Red servisom, i kada bi Google zaista uspeo da spoji ove dve jedinice u jedan proizvod, najverovatnije bi imali više pretplatnika.

PCPress.rs Image

Tokom panela na konferenciji New Music Seminar u Njujorku, rečeno je da kompanija mora da ostvari ovu kolaboraciju dva servisa kako bi pomogla u edukaciji potrošača i dovela nove pretplatnike.

Trenutno, YouTube-ov muzički ekosistem je nepotrebno prenatrpan. Postoji YouTube Red, koji uklanja reklame iz videa i omogućava vam da ih čuvate offline, dok vam u isto vreme daje besplatan pristup Google Play Music-u. Postoji i YouTube Music, koji mogu da koriste svi, koji pruža više mogućnosti ako ulazite sa YouTube Red-a, a postoji i YouTube TV koji je sasvim odvojena stvar, ali još uvek nigde nije dostupan.

Pročitajte i:  Preporuke YouTube Music-a sada mogu da se pojave u Android 12 Quick Settings

Google je izjavio da je muzika veoma važan segment za kompaniju i žele da povežu svoju muzičku ponudu kako bi mogli da pruže najbolji mogući proizvod svojim korisnicima, muzičkim partnerima i umetnicima, kao i da će obavestiti blagovremeno svoje korisnike o bilo kakvim promenama.

U neku ruku, ovo spajanje neće biti velika promena. Plaćanjem pretplate ili YouTube Red-u ili Google Play Music-u dobijate drugi servis besplatno. Međutim, ako će kolaboracija dati servis koji je jasan, brz i jednostavan za korišćenje, onda ima smisla, toliko da se pitamo zašto do ovoga nije došlo ranije.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,