Top50 Glas publike

YouTube suspendovao Sky News Australia zbog dezinformacija

Sky News Australia dobio je zabranu da postavlja nove video zapise nedelju dana na YouTube-u zbog optužbi za širenje dezinformacija o COVID-19. Određeni snimci Sky-a navodno su prekršili pravila koja negiraju postojanje novog soja koronavirusa i tvrdnji da su hidroksihlorokin i ivermektin efikasni tretmani.

YouTube suspendovao Sky News Australia zbog dezinformacija.

Sky optužuje YouTube za ograničavanje slobodnog govora

YouTube je upozorio na moguće globalne negativne posledice zbog emitovanja ovih video zapisa. Sky je izjavio da je pronašao starije video zapise koji krše pravila YouTube-a, ali je odbacio tvrdnje da je bilo koji od njegovih zaposlenih poricao postojanje COVID-19. Kablovski kanal smatra da YouTube ugrožava slobodnu misao iako se fokusira na činjenice, a ne na mišljenja.

Televizijska mreža je na udaru kritika zbog svog stava o COVID-19, posebno voditelja Alana Jonesa. Lažno je tvrdio da virus SARS-CoV-2 nije pandemija 2020. godine, a u julu je izjavio da varijanta “Delta” virusa nije opasna, niti da na nju utiču vakcine. Reakcije u vezi sa poslednjim izjavama navele su Sky da se 19. jula formalno izvini, uklanjajući istovremeno video zapis. Suspenzija neće dramatično oštetiti prihode australijske kompanije, ali je retkost da YouTube preduzima takvu akciju protiv velike medijske mreže.

Pročitajte i:  Gejming Youtube je u previranju zahvaljujući novim pravilima o nasilju i vulgarnosti

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,