YouTube testira novu funkciju hum-to-search na Android-u

Google testira novu YouTube funkciju koja vam omogućava da pevušite ili snimite pesmu da biste je tražili.

PCPress.rs Image

Ako ste deo YouTube eksperimenta za ovu funkciju, možete pevušiti ili snimiti tri ili više sekundi pesme kako bi Google mogao da pokuša da je identifikuje, prema stranici podrške. Kada YouTube identifikuje pesmu, prikazaće vam relevantan sadržaj o toj pesmi. U osnovi, to je Google-i pristup Shazamu, koji je u vlasništvu Apple-a.

Međutim, neće svi imati pristup eksperimentu u početku. Google kaže da se primenjuje na „mali procenat ljudi širom sveta koji gledaju YouTube na Android uređajima“.

Ova funkcija nije sasvim nova za Google, jer je u 2020. uvela funkciju „hum-to-search“ u aplikaciji Google i Google Assistant-u. Google je za TechCrunch rekao da se YouTube verzija oslanja na istu tehnologiju, ali je publikacija navela da je YouTube verzija radi brže od Google-ove, kojoj je potrebno 10–15 sekundi da pronađe pesmu.

Google kaže da takođe testira YouTube funkciju koja objedinjuje više otpremanja u „kratkom vremenskom periodu“ od jednog autora u posebnu „policu kanala“ u vašem fidu za pretplate. „Eksperimentišemo sa ovim iz nekoliko razloga — kao način da olakšamo gledaocima da pronađu sadržaj koji traže, da izvršimo manji pritisak na kreatore da otpremaju više puta dnevno i da ga učinimo jednostavnijim za gledaoci da se bave sadržajem na polici i/ili da se kreću do drugog sadržaja dok se pomeraju u svom fidu“, kaže Google. Ova funkcija će prvo biti dostupna „malom procentu“ ljudi.

Pročitajte i:  OpenAI: Bivši radnici žele da nas upozore da je AI opasan

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,