TrendMicro

YouTube ukida Picture-in-Picture u iOS aplikaciji

YouTube je onemogućio eksperimentalni režim Picture-in-Picture za svoju iOS aplikaciju, devet meseci nakon što je počelo probno testiranje ove funkcije.

PCPress.rs Image

Funkcija ostaje na YouTube TV-u

Usluga striminga videa omogućila je PiP na iOS-u kao „eksperimentalnu“ funkciju za aplikaciju u avgustu 2021. Do aprila 2022. izgleda da je YouTube odlučio da ova funkcija nije vredna zadržavanja. Ranije vidljiva na stranici YouTube.com/New, eksperimentalna funkcija je uklonjena iz prikaza. Takođe ne postoji opcija za omogućavanje ili onemogućavanje funkcije u aplikaciji, dok veb lokacija navodi da je „isključena“.

Uprkos tome što je onemogućena, čini se da neki korisnici još uvek mogu da pristupe funkciji trenutno. Nisu svi korisnici YouTube-a ni mogli da koriste sliku u slici, jer je bio dostupan samo za Premium pretplatnike od njegovog uvođenja 2021. godine. Iako Picture-in-Picture nestaje iz glavne YouTube aplikacije, neki korisnici će i dalje moći da koriste ovu funkciju putem YouTube TV-a. Paket za striming televizije omogućio je ovu funkciju u martu.

Pročitajte i:  YouTube će dozvoliti kreatorima kreiranje video kurseva

Izvor: Appleinsider

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: