N Central domination

YouTube ukida uznemirujuće sadržaje koji prikazuju junake iz dečijih TV serija

YouTube je najavio ukidanje video sadržaja koji prikazuju junake dečijih TV serija u nasilnim ili zastrašujućim situacijama, budući da je prijavljeno da se na platformi nalazi na stotine ovakvih videa.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su saopštili da će „zloupotreba likova koji su kreirani kao deo porodične zabave“ biti strogo sankcionisana, te će takvi sadržaji biti ukidani kada ih korisnici budu prijavljivali. Bezbednosnim istraživanjima se došlo do zaključka da postoji veliki broj bizarnih sadržaja koji junake dečijih serija stavljaju u morbidne situacije, te da se čak nalaze i u okviru aplikacije YouTube Kids.

YouTube već sprečava ovakve sadržaje da zarađuju od reklama, budući da ih blokira u slučaju da je neki video prijavljen od strane korisnika, te će sadržaje koji budu prijavljivani zbog ovakvih zloupotreba automatski blokirati na aplikaciji koja je namenjena isključivo deci. Tim koji će procenjivati sadržaje sastavljen je od stručnjaka, te roditelja koji su posvećeni tome da ovakva mesta na internetu učine sigurnijim za decu.

Pročitajte i:  YouTube objavljuje novi alat za kreiranje Short formata

YouTube je u više navrata optužen da ne uspeva da zaštiti decu koja koriste njegove usluge, te su iz kompanije saopštili da deca mlađa od 13 godina ne bi trebalo da koriste glavnu platformu.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,