BIZIT 2022

YouTube uklanja video koji testira Teslinu beta verziju Full Self-Driving protiv prave dece

YouTube je uklonio video koji pokazuje kako vozači Tesle sprovode sopstvene bezbednosne testove kako bi utvrdili da li bi EV (električno vozilo) potpuno samo-vožnje (FSD) omogućilo da se automatski zaustavi za decu koja hodaju preko puta ili stoje na putu, kao što je prvi put objavljeno bi CNBC.

PCPress.rs Image

Video pod naslovom „Da li Tesla Full-Self Driving Beta zaista pregazi decu?“ je prvobitno postavljen na YouTube kanalu Whole Mars Catalog i uključuje vlasnika i investitora Tesle, Tad Park, koji testira Teslin FSD funkciju sa sopstvenom decom. Tokom snimka, Park vozi Tesla Model 3 prema jednom od svoje dece koja stoji na putu, a zatim pokušava ponovo sa svojim drugim detetom koje prelazi ulicu. Vozilo se oba puta zaustavlja pre nego što stigne do dece.

Kao što je navedeno na svojoj stranici za podršku, YouTube ima specifična pravila protiv sadržaja koji „ugrožava emocionalno i fizičko blagostanje maloletnika“, uključujući „opasne vratolomije, smelosti ili šale“. Portparol YouTube Ivy Choi rekla je za The Verge da je video prekršio njene politike protiv štetnog i opasnog sadržaja i da platforma „ne dozvoljava sadržaj koji prikazuje maloletnika da učestvuje u opasnim aktivnostima ili podstiče maloletnike na opasne aktivnosti“. Choi kaže da je YouTube odlučio da ukloni video kao rezultat.

Pročitajte i:  Tesla povlači više od milion vozila zbog problema sa prozorima

Od 18. avgusta, video je imao preko 60.000 pregleda na YouTube-u. Video je takođe postavljen na Twitter i još uvek ostaje dostupan za gledanje. The Verge je kontaktirao Twitter da vidi da li ima planove da ga ukloni, ali nije odmah odgovorio.

Kao odgovor na video, Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA) izdala je saopštenje u kojem upozorava da se deca ne koriste za testiranje automatizovane tehnologije vožnje.

Teslin FSD softver ne čini vozilo potpuno autonomnim. Dostupan je Teslinim vozačima za dodatnih 12.000 USD (ili 199 USD mesečno). Kada Tesla utvrdi da vozač ispunjava određenu bezbednosnu ocenu, otključava pristup FSD beta, omogućavajući vozačima da unesu odredište i da vozilo vozi tamo pomoću autopilota, naprednog sistema pomoći vozaču (ADAS). Vozači moraju i dalje držati ruke na volanu i biti spremni da preuzmu kontrolu u bilo kom trenutku.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.