YouTube uveo striming servis

PCPress.rs ImageYouTube širi svoju ponudu video-zapisa uvođenjem striming servisa nakon što je probna verzija servisa jesenas doživela uspeh. Novi servis zove se YouTube Live i on integriše striming mogućnosti u YouTube platformu. Takođe je uvedena nova strana gde korisnici mogu naći spiskove događaja koji se uživo prikazuju.

YouTube Live startovao je prenošenjem utakmica premijer lige u kriketu i predavanjima s Univerziteta u Stanfordu o uticaju duvanske industrije na globalno zdravlje. Trenutno ne mogu svi dobiti prenose uživo na sajtu jer je kompanija napravila spisak izabranih partnera. Međutim, nadaju se da će povećati spisak u predstojećim mesecima.

Sajt za deljenje video-zapisa pokušava da zadrži svoju poziciju u eri internet televizije. Zbog toga YouTube reorganizuje svoju početnu stranu „kanalima“ ili temama, kao što su sport ili umetnost. Trenutno radi na tome da uključi dvadesetak „premijum kanala“ koji će prikazivati od pet do deset sati profesionalno snimljenog i originalnog programa svake nedelje. Iz YouTube-a potvrđuju da uvode promene na sajt, ali da neće biti reč o velikom redizajnu. Promene će se postepeno uvoditi mesecima. „Nećete se ujutru probuditi i videti sasvim drugačiji YouTube“, zaključuju iz kompanije.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,