N Central domination

YouTube uvodi AI algoritam za ograničavanje videa

YouTube već koristi mašinsko učenje kako bi označio neprimene sadržaj koji njegov tim za bezbednost treba da pregleda, ali napredujući, kompanija planira da proširi upotrebu ove tehnologije. Počev od sledećeg meseca, YouTube će koristiti mašinsko učenje za automatsko dodavanje starosnih ograničenja neprikladnim video snimcima.

youtube uvodi mašinsko učenje

Otežavanje da deca izbegnu ograničenja

Kao deo iste inicijative, YouTube planira da deci oteža da zaobilaze ograničenja. Ako vaše dete pokuša da gleda ograničeni video putem ugrađenog videa na eksternoj web lokaciji, Google će ga preusmeriti na YouTube, gde će morati da se prijavi i da dokaže da je stariji od 18 godina. Ovo će pomoći da se obezbedi, bez obzira gde se nalazi video, gledanje videa isključivo odgovarajuće publike.

Google je ukazao na to da će ljudi koji otpremaju video zapise imati priliku da se žale na automatske odluke. Iz kompanije smatraju da dodatna automatizacija neće imati značajan uticaj na prihod stvaralaca sadržaja. Današnje saopštenje je poslednji u nizu Google-ov potez da YouTube učini odgovornijim prema roditeljima i njihovoj deci, nakon što su isplivale mnoge afere. U 2019. godini kompanija je platila 170 miliona dolara za poravnanje van suda jer je ilegalno prikupljala podatke dece koja su gledala uslugu striminga video zapisa. Od tada je pokrenuta nova aplikacija, YouTube Kids, kako bi kompanija pokušala da reši novonastale probleme.

Pročitajte i:  Kad vas teraju da gledate ono što ne volite

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: