BIZIT 2022

YouTube uvodi više reklama

YouTube korisnike bi uskoro moglo da sačeka još više reklama, budući da je planirano da se umesto jedne u nizu prikazuju po dve reklame, a pre, ili na sredini sadržaja koji se gleda. Tako se ova platforma sve više približava formi koja podseća na online TV, a kako po pitanju sadržaja, tako i kada se radi o marketingu.

PCPress.rs Image

Naime, video servis koji je u vlasništvu kompanije Google razvio je takozvani „ad pods“, koji omogućava prikazivanje po dve reklamne poruke odjednom. Iz kompanije kažu da bi novi servis trebalo da obezbedi način reklamiranja koji bi odgovarao svima, te bi, tvrde, novi sistem trebalo da bude manje dosadan gledaocima,  ali tako da ipak obezbedi dovoljno novca od reklamiranja.

Očekuje se da bi YouTube uskoro mogao da počne sa prikazivanjem većeg broja reklama, ali uz manji broj prekida, te će, na primer, četiri reklame biti prikazivane tokom dva prekida, što je poboljšanje u odnosu na prikazivanje pojedinačnih reklama koje je podrazumevalo i veći broj prekida.

Pročitajte i:  YouTube objavljuje novi alat za kreiranje Short formata

PCPress.rs Image

Ostaje da se vidi koliko će nova strategija biti uspešna, budući da YouTube radi sa publikom koja je prilično osetljiva na marketinške sadržaje, te dužinu trajanja reklama, a oni koji reklame uopšte ne žele mogu da za 10 dolara mesečno dobiju servis koji je potpuno oslobođen ovakvih sadržaja.

Izvor: AdAge 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,