ASUS ROG Flow

Yubico najavio USB ključ za iPhone

Yubico je najavio novu verziju svog popularnog USB ključa, koji mogu da se koriste i za mobilne uređaje preko ulaza za punjenje. Nova verzija namenjena je iPhone uređajima, te na njih donosi prvi način za autentifikaciju ove vrste.

Već neko vreme se tvrdi da sigurnosni ključevi pružaju veću sigurnost od bilo kojeg drugog načina za višefaktorsku autentifikaciju, budući da se od korisnika ne zahteva da unose lozinke, te generisane kodove. Iako i ovaj sistem ima određene slabosti, budući da se oslanja na fizički ključ koji lako može da se izgubi, smatra se bezbednijim od dvofaktorske autentifikacije, a posebno od one za koju korisnik dobija kod preko SMS poruke, budući da hakeri mogu da presretnu poruku koja se šalje na telefon, te na taj način dobiju pristup nalogu.

Kada je iPhone u pitanju, uređaj je sa sigurnosnim ključem ranije mogao da se poveže samo preko Bluetooth konekcije, da bi se sada stiglo i do Lightning ključa, koji omogućava fizičko povezivanje preko ulaza za punjenje. Ključ je još uvek u fazi testiranja, te se očekuje da do korisnika dođe tokom 2019. godine.

Pročitajte i:  Microsoft objavio hitne zakrpe za Exchange Server

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari:
ERP specijalno izdanje

Tagovi: , ,