TrendMicro

YubiKey 5: Yubico predstavio novu verziju sigurnosnog ključa

Yubico je najavio novu verziju USB-C ključa – YubiKey 5, sa ugrađenim NFC-om, što znači da bi trebalo da bude kompatibilan sa većinom uređaja koji će se pojavljivati u budućnosti.

PCPress.rs Image

Već neko vreme se tvrdi da sigurnosni ključevi pružaju veću sigurnost od bilo kojeg drugog načina za višefaktorsku autentifikaciju, budući da se od korisnika ne zahteva da unose lozinke, te generisane kodove. Iako i ovaj sistem ima određene slabosti, jer se oslanja na fizički ključ koji lako može da se izgubi, smatra se bezbednijim od dvofaktorske autentifikacije, a posebno od one za koju korisnik dobija kod preko SMS poruke, zbog toga što hakeri mogu da presretnu poruku koja se šalje na telefon, te na taj način dobiju pristup nalogu.

PCPress.rs Image

Yubico je prethodno nudio YubiKey 5 u okviru kojeg je korisnik mogao da bira USB-A, USB-A i NFC, USB-C, te USB-C i Lightning. Sa novom YubiKey 5C NFC autentifikacijom sve ove mogućnosti se ujedinjuju, a novi ključ će moći da se nabavi za 55 dolara i stiže sa podrškom za iOS, Android, Windows, macOS i Linux.

Pročitajte i:  Ažuriranje: Windows 11 i čuvanje lozinki

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,