Za inovacije u 2018. predviđeno pet puta više novca

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije, Nenad Popović izjavio je da je za podršku inovacijama u budžetu Srbije za 2018. godinu predviđeno pet puta više novca nego u 2017. godini.

PCPress.rs Image

„Mladi i obrazovani ljudi, naučnici i istraživači su pokretačka snaga društva i budućeg ekonomskog, društvenog, političkog, visokotehnološkog i inovacionog razvoja”, izjavio je Popović na Sajmu omladinskog preduzetništva u Beogradu. Ministar je spomenuo da će biti pokrenuta i gradnja nekoliko manjih startap inovacionih centara koji će mladima pružati stručnu i mentorsku pomoć.

„Mladi koji pokrenu biznis ne treba da posustanu zbog početničkog neuspeha. SMS poruka je inovacija izraelske kompanije koja je na početku rada deset puta doživela neuspeh i zato ustanite i probajte ponovo”, rekao je Popović.

Dodao je da će Vlada promovisati klimu inovacija u gradovima, ali i u ruralnim područjima. Srbija će, prema njegovim rečima, primenjivati modele iz sveta gde se mladima, a posebno devojkama od 12 do 18 godina, omogućuje da određeno vreme provedu u velikim kompanijama gde se promovišu inovacije, da bi kasnije pravilno izabrali zanimanje.

Srpski centar za istraživanje u Petnici je, kako je rekao, poznat u Evropi, Rusiji i Kini, a Vlada Srbije će do početka 2019. godine završiti inovacione centre u Novom Sadu i Nišu, gde će mladi moći da smeste svoje startap kompanije.

Izvor: Beta

Facebook komentari: