PC Press Studio

Za mala i srednja preduzeća inovacioni vaučeri u iznosu od 24 miliona dinara

Fond za inovacionu delatnost objavio je javni poziv za dodelu inovacionih vaučera koji predstavljaju novi mehanizam finansijske podrške, namenjen malim i srednjim preduzećima. Cilj je podsticanje jačanja veza između nauke i privrede, a sve u svrhu podizanja nivoa inovativnosti proizvoda određenog preduzeća. Sredstva izdvojena za ovaj projekat iznose 24 miliona dinara.

PCPress.rs Image

Zainteresovana mikro, mala i srednja preduzeća moći će da konkurišu za inovacione vaučere u vrednosti do 800.000 dinara za dobijanje usluga od javnih naučnoistraživačkih organizacija, kako bi rešila tehnički ili tehnološki problem na koji nailaze u svom poslovanju.

„Za ovaj program, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izdvojilo sredstva na osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Svetske banke, kroz Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja”, rekao je prilikom predstavljanja programa Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Javni poziv je otvoren do 21. maja 2018. godine, odnosno sve dok opredeljena sredstava u iznosu od 24 miliona dinara ne budu utrošena.

„Inovacioni vaučeri su novi mehanizam podrške preduzećima da, sarađujući sa naučnoistraživačkim organizacijama, postanu inovativnija i konkurentnija na tržištu. Program je sada u pilot fazi, ali verujemo da će dati dobre rezultate i biti u stalnoj ponudi Fonda preduzećima. Fond je uspeo da, kroz sve svoje programe, podstakne naučnoistraživačku zajednicu i privredu da aktivno učestvuje u realizaciji inovativnih projekata i na taj način izgrade neraskidivu vezu, a sve u cilju konkurentne srpske privrede”, izjavio je Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,