Za YouTube 720p nije HD, samo 1080p i više od toga

Do sada je 360p ili 480p bila standardna definicija, a za početnu rezoluciju visokih definicija se uzimala 720p, odnosno rezolucija od 1366 x 768 tačaka. Međutim, izgleda da YouTube, koji je vlasništvu kompanije Google, više 720p ne uzima kao visoku (HD) definiciju.

PCPress.rs Image

720p više ne nosi HD oznaku

Ukoliko otvorite Youtube u Chrome-u, Safari-ju ili Edge-u, puštanjem videa i menjanjem rezolucije možete da primetite da 720p više nema HD oznaku. Doskora je tu stajala jasna HD odrednica, kao što je trenutno prisutna kod 1080p rezolucije, kao i većih rezolucija ukoliko su one dostupne.

PCPress.rs Image

Mislite li da je ovakav potez opravdan? Iskreni da budemo, i mi se pitamo. Da li to znači da je samo pitanje vremena kada ni 1080p više neće predstavljati visoku definiciju, s obzirom da je sve više sadržaja na internetu u 1440p ili 2160p standardu? 4K sadržaja je sve više, 8K televizori su pred nama, a neki su već stigli i na srpsko tržište. Kako se na njima vide sadržaji “visoke definicije” nižih rezolucija i da li ste zadovoljni takvim prikazom, ostavljamo vama da procenite.

Pročitajte i:  TikTok i YouTube: Trka za korisnike

Izvor: wccftech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,