N Central domination

Zabrana selfie štapa?

Stare muke sa fotografisanjem, sa kojima se muzeji bore već godinama, dobile su pojačanje. Naime, pravu muku upravama muzeja širom sveta pravi poslednji svetski hit – štap za selfie.

selfie

U proteklih nekoliko godina, kako navode iz uprave iz Metropoliten muzeja iz Njujorka, su nesmotreni turisti koji su u više navrata oštetili neprocenjiva umetnička dela. Veću opasnost po eksponate čine upravo selfie štapovi.

550

Turisti su preokupirani fotografisanjem, a manje uživanjem u delima i istoriji kojom su okruženi. Da bi se poistovetili i podržali turiste i posetioce, upravnici navode da su podržali selfie kao pojavu, pa čak i organizovali “selfie dan muzeja” – #selfi2museum, koji se održava 21. januara.

Međutim, da su morali stati na rep nesmotrenosti, govori činjenica da su masovno u muzejima širom Amerike i Velike Britanije počeli da zabranjuju korišćenje selfie štapova.

proxy

Ostaje da vidimo da li će ovu praksu zapratiti muzeji širom sveta.

Facebook komentari:
eFakture

One thought on “Zabrana selfie štapa?

  • 16. February 2015. at 13:23
    Permalink

    U Šonbrunu, slikanje je zabranjeno. U Versaju, slikanje nije zabranjeno.

    U Šonbrunu, šetaš se kao čovek, gledaš u miru i uživaš.

    U Versaju, ispred tebe je konstantno barem 5 budala koje samo slikaju a ništa ne gledaju, jadne solo azijatkinje sa selfie stikovima mlataraju očajno pokušavajući da nekoga ne udare u glavu, fleševi sevaju konstatno a ne možeš da prodješ od ruku koje pokušavaju da uhvate pravi ugao za “običan” selfie. Osećaš se kao debil što si uopšte došao da vidiš nešto lepo i interesantno.

Comments are closed.