Top50 Glas publike

Zalman: Napajanje za jake računare

Zbog povremenih preopterećenja, bitno je da napajanje ima dovoljnu marginu tj. da uvek bude malo više snage na raspolaganju, ali i da neku snagu može stabilno da pruža duži period. Ovakva napajanja zahtevaju računari sa procesorima Core i7, jačim grafičkim karticama (eventualno dvema), više hard‑diskova i još nekih komponenti.

ZALMAN-ZM750XG
Tada treba odabrati napajanje od barem 700 W, a trenutno je među boljim rešenjima Zalman ZM750‑XG, koji pruža čak 86 odsto efikasnosti. ZM750‑XG ima Active PFC (Power Factor Control) kolo (tri FCPF20N60 MOSFET tranzistora) koje obavlja funkciju konstantnog balansiranja između potrebnih napona i struje, kako bi efikasnost bila što viša. Implementacija DFS (Dual Forward Switching) dizajna omogućava veću stabilnost napona u uslovima kada se zahtevi komponenti približavaju maksimumu koje napajanje može da isporuči. Pored toga, ZM750‑XG ima dva GBU806 naponska mosta, koji zajedno obezbeđuju po 8 A; slabiji modeli ovde koriste jedan most ili dva slabija mosta, pa je ovo veoma bitna karakteristika ZM750‑XG.
Glavnu kontrolnu jedinicu čini provereni čip CM6800, a detalj koji govori o kvalitetu jesu konvertori (MBR3045CT Schottky, četiri za 12 V, dva za 5 V i dva za 3,3 V izlaze), jer njihova specifikacija znatno prelazi deklaracije ZM750‑XG. Ovo napajanje ima i modularnu konfiguraciju kablova, što korisniku omogućava da instalira samo one koji su mu potrebni i da precizno rasporedi opterećenje. Napajanje ovih karakteristika mora da bude nešto skuplje, ali je to sasvim opravdano jer je ZM750‑XG jedno od boljih rešenja u rasponu 700‑800 W koja se trenutno kod nas mogu nabaviti.

Za više informacija o proizvodu, cenama i trenutnim akcijama, posetite www.infoteam.rs i www.navishop.rs.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,