Laptop leto 2022

Zaradite tvitujući o kriptovalutama

John McAfee otkrio je nedavno da naplaćuje 105 hiljada dolara po tvitu, a za objave u kojima promoviše digitalne koine ili ICO (initial coin offerings), što je usledilo nakon tvita u kojem opisuje svoj vodič za promotivno tvitovanje. Tvit se pojavio i na stranici McAfee Crypto Team organizacije, koju su McAfee i njegovi saradnici kreirali upravo za promovisanje ICO-a.

PCPress.rs Image

U objavi je objašnjeno da svaki tvit investitore košta 0,13 dolara po pratiocu, budući da McAfee Twitter nalog trenutno prati oko 810 hiljada ljudi, pa kada se 105 hiljada dolara podeli sa brojem pratilaca dobije se pomenuta suma. Dalje se navodi da su tvitovi koje McAfee objavljuje među najuticajnijima, a naročito kada su u pitanju teme koje se bave kriptovalutama.

Između ostalih podataka ponuđen je i onaj po kojem 259 hiljada onih koji prate ono što napiše McAfee polovinu svojih investicija drži upravo u nekom od digitalnih novčanika, a da 224 hiljade od tih pratilaca drži ukupno 4,48 milijardi dolara u kripto-investicijama. McAfee Crypto tim tvrdi da se do ovih podatka došlo kroz statistička istraživanja, te da im se može verovati.

Pročitajte i:  Guverner Kalifornije i regulativa o kriptovalutama

I drugi stručnjaci se slažu da ono što McAfee napiše na Twitter-u može da utiče na tržište kriptovaluta, te se još u januaru došlo do zaključka da su njegovi tvitovi uticali na povećanje vrednosti alternativnih kriptovaluta. U to vreme se spekulisalo da McAfee forsira one kriptovalute u koje je već investirao, što bi i dalje mogao da bude slučaj, mada McAfee Crypto tim ističe da su njegovi tvitovi ipak rezultat dobro plaćene kampanje, što donekle ukazuje na to da se ipak ne radi o ozbiljnim preporukama, što opet ne znači da one i dalje neće uticati na vrednost kriptovaluta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,