Zašto je Apple uopšte odobrio aplikaciju „gay cure“?

 

PCPress.rs ImageUvredljiva aplikacija uklonjena je iz App Store-a, ali tek posle onlajn peticije. Stiv Džobs sigurno nije lično odobrio aplikaciju za „lečenje od homoseksualizma“, koja je doskora mogla da se skine s App Store-a. Ali neko je svakako odobrio spornu aplikaciju i nesumnjivo su ga neki razlozi naveli na to. Bilo bi zanimljivo saznati koji.

Inače, Apple je povukao aplikaciju „gay cure“ tek posle velikog protivljenja u javnosti i peticije jedne neprofitne organizacije koja se bori protiv diskriminacije homoseksualaca. Za samo dva dana, prikupljeno je više od sto pedeset hiljada potpisa. Aplikaciju je napravila organizacija Exodus International, koja se zalaže protiv homoseksualizma . Pored očigledne činjenice da je aplikacija veoma uvredljiva, što je priznalo Apple-ovo odeljenje za odnose s javnošću, ona je besmislena i s praktične strane.

Postavlja se pitanje kako se očekivalo da „gay cure“ funkcioniše? Jesu li mislili da će homoseksualci koji poseduju iPhone ili iPad da daunloduju aplikaciju kako bi se „izlečili“ od homoseksualizma i prigrlili heteroseksualnost? Ili da zabrinut član porodice ili prijatelj krišom skine aplikaciju kako bi homoseksualac slučajno naleteo na „lek“ dok traži nešto na svom Apple-ovom uređaju.

U svakom slučaju, Apple bi trebalo da objasni zašto je uopšte odobrio takvu aplikaciju, ali izgleda da u toj kompaniji čekaju da svi jednostavno zaborave na taj slučaj.

Izvor: IT News

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,