Zašto korisnik Androida kampuje ispred Apple prodavnice čekajući iPhone koji nije ni najavljen?

Jedan Australijanac danima kampuje ispred prodavnice Apple brenda u Sidneju, nadajući se da će biti prvi koji će kupiti novi model iPhone-a. Koji još nije ni najavljen.

handmer

Ipak, nije to tek tako. Ovim interesantnim gestom on zapravo reklamira svoj on-line shop za prodaju polovne IT opreme, mysparetech.com, koji je lansiran prošlog utorka. Osim za promociju svog novog biznisa, ovaj zanimljiv gest Handmer (tako se zove kamper) koristi svoju popularnost i kako bi prikupio novac za humanitarnu organizaciju koja pomaže beskućnicima. Takođe, ako mu pođe za rukom da kupi prvi iPhone, on će ga na svom sajtu, kroz aukciju prodati i novac uplatiti u ovaj fond.

Započinjanje online biznisa podrazumeva i prikupljanje ne tako male kritične mase ljudi, a junak ove priče je mislio da će mu ova ideja pomoći u tome da njegov sajt stekne publicitet.

Handmer bi mogao živeti nedeljama na ulicama Sidneja, ali se nada da će 18. septembra novi model biti u prodavnicama.

Kako kaže, nije baš ni siguran da je ovo što rad – spava na ulici danima – legalno. Za sada je sam, ali uskoro očekuje još kampera koji nestrpljivo iščekuju novi model iPhone-a.

Pročitajte i:  iPhone 12 serija neće biti skuplja od iPhone 11 modela

Što se tiče napuštanja mesta koje je zauzeo, koristi sajt Airtasker da bi autsorsovao neke poslove. Kad želi da doručkuje obližnjem McDonald’s-u koji radi 24h ili se istušira u nekoj od teretana u kraju, unajmi nekog da mu čuva mesto u redu.

Ipak, osoblje Apple radnje je malo razočarano jer, kako kažu, Handmer koristi Dell računar i HTC telefon.

„Nemojte me shvatiti pogrešno, nemam ništa protiv ljudi koji koriste Apple proizvode, samo što ja volim nešto drugačije.”

Facebook komentari:

SBB

PC Press WMS
Tagovi: ,