BIZIT 2022

Zašto korisnik Androida kampuje ispred Apple prodavnice čekajući iPhone koji nije ni najavljen?

Jedan Australijanac danima kampuje ispred prodavnice Apple brenda u Sidneju, nadajući se da će biti prvi koji će kupiti novi model iPhone-a. Koji još nije ni najavljen.

handmer

Ipak, nije to tek tako. Ovim interesantnim gestom on zapravo reklamira svoj on-line shop za prodaju polovne IT opreme, mysparetech.com, koji je lansiran prošlog utorka. Osim za promociju svog novog biznisa, ovaj zanimljiv gest Handmer (tako se zove kamper) koristi svoju popularnost i kako bi prikupio novac za humanitarnu organizaciju koja pomaže beskućnicima. Takođe, ako mu pođe za rukom da kupi prvi iPhone, on će ga na svom sajtu, kroz aukciju prodati i novac uplatiti u ovaj fond.

Započinjanje online biznisa podrazumeva i prikupljanje ne tako male kritične mase ljudi, a junak ove priče je mislio da će mu ova ideja pomoći u tome da njegov sajt stekne publicitet.

Handmer bi mogao živeti nedeljama na ulicama Sidneja, ali se nada da će 18. septembra novi model biti u prodavnicama.

Kako kaže, nije baš ni siguran da je ovo što rad – spava na ulici danima – legalno. Za sada je sam, ali uskoro očekuje još kampera koji nestrpljivo iščekuju novi model iPhone-a.

Pročitajte i:  iPhone prestigao Android na tržištu pametnih telefona u SAD

Što se tiče napuštanja mesta koje je zauzeo, koristi sajt Airtasker da bi autsorsovao neke poslove. Kad želi da doručkuje obližnjem McDonald’s-u koji radi 24h ili se istušira u nekoj od teretana u kraju, unajmi nekog da mu čuva mesto u redu.

Ipak, osoblje Apple radnje je malo razočarano jer, kako kažu, Handmer koristi Dell računar i HTC telefon.

„Nemojte me shvatiti pogrešno, nemam ništa protiv ljudi koji koriste Apple proizvode, samo što ja volim nešto drugačije.”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,