Top50 Glas publike

Zašto se Google, Apple i Amazon ujedinjuju u pametnoj kući?

Tokom ove godine, biće dostupan novi jezik zahvaljujući kojem je moguće povezati sve uređaje tako da mogu da komuniciraju između sebe.

PCPress.rs Image

Jedan jezik da vlada svima

Novi zajednički jezik, koji je najavljen za ovu godinu, povezuje sve uređaje u pametnoj kući. Svi oni koji planiraju da žive u pametnoj kući, prilikom odabira uređaja su najčešće fokusirani na uštedu energije a u manjoj meri na način kojim se upravlja. Većina korisnika pametne kuće u manjoj meri brine o samom načinu komunikacije. Onda se odjednom nađete prepravljeni aplikacijama ili dopunskim uređajima kojima upravljate pametnom kućom.

Apple, Google, Amazon i Samsung su uspostavili novu platformu za upravljanje pametnom kućom, tako da pomoću iPhone je moguće upravljati svim uređajima. To bi značilo da korisnici ovog sistema prilikom kupovine novog uređaja moraju da provere da li je moguće tim uređajem upravljati na ovaj način. Dosadašnja praksa je pokazala da uređaji nekada nisu skladni sa ovom platformom ili da su potrebna brojna podešavanja. Kako bi se sve ove komplikacije izbegle osmišljen je novi standardni jezik „Materija“ kojim mogu da govore i uređaji skorašnjeg datuma proizvodnje kao i uređaji koje već imate. Ovaj jezik pruža mogućnost da kupite bilo koji uređaj i da ga jednostavno priključite platformi.

Pročitajte i:  Dan kad su nas pojele lažne vesti

„Materija“ je zapanjujuća informacija jer predstavlja udružen rad najvećih tehnoloških giganata koji su uglavom rivali na tržištu. Ideja o zajedničkoj saradnji podseća na rad modnih brednova iz Španije, koji su udruženim radom osvojili svetsko tržište i u sasvim drugi plan stavili sve druge modne brendove.

Izvor: Neswlogic

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,