TrendMicro

Zatvoren Handy lanac prodavnica!

Handy, lanac prodavnica tehnike iznenada je zatvoren. Kako saznaje B92, radnici su obaveštenje o prestanku radnog odnosa dobili putem emaila. Zatvoren Handy lanac prodavnica!

Anonimni izvor je otkrio da su radnici kompanije Handy bez prethodne najave obavešteni da su postali tehnološki višak:

“Sve poslovnice su zatvorene u jednom danu, ništa nam nisu rekli – da li je firma bankrotirala, otišla u stečaj,…”

Kako je preneo izvor B92, ništa nije slutilo da će radnici preko noći ostati bez posla:

“Bilo je neko povlačenje robe, ali svi smo mislili da je reč o reorganizaciji”

Ono što je još šokantnije, kaže on, jeste to što da od “danas ne rade i da se stavlja katanac na više od 200 poslovnica, saznali putem mejla”.

Izvor je otkrio da su svi razočarani zatvaranjem i da niko nije mogao da pretpostavi šta će se desiti. Kako kaže, plate su bile redovne a poslovanje normalno sve poslednjeg trenutka. 

“Za dan je zatvoreno oko 200-210 radnji, u svakoj ima minimum po dva radnika i svi su oni ostali bez posla.”

Handy je imao poslovnice po celoj Srbiji, a u Beogradu su imali oko 70 prodajnih mesta. 

Obaveštenje kompanije Handy

Kompanija je na svom sajtu objavila kratko obaveštenje:

“Poštovani kupci, saradnici i prijatelji, posle 10 godina poslovanja u Srbiji, obaveštavamo Vas da HENDI-TEL DOO vremenom prestaje da radi. Želimo da Vam se zahvalimo na decenijskom poverenju, saradnji i podršci. Vaš Handy”

Ostaje da se vidi da li je reč o prodaji lanca ili je došlo do bankrota. Kako stvari stoje zatvaranje je povezano sa poslovanjem u Bugarskoj i raskidom lukrativnog ugovora. Za više informacija budite uz PC Press. 

Izvor: B92, Filip Čukanović, Ana Vraneš

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,

2 thoughts on “Zatvoren Handy lanac prodavnica!

  • 2. June 2018. at 14:06
    Permalink

    Cak ni putem maila nismo obavesteni, vec nam je menadzer na viberu poslao poruku. Kakav je to nacin?!? Na sta lici da se radnicima ne isplate posteno zaradjene plate, da se godine staza ne uplate!!?? Zasto sad cute, a znali su da ostavljaju radnike da rade I po 13h dnevno!?? Prekovremenikovre rad da se ne plati!?? Po kom zakonu je to dozvoljeno? Lagali radnike do poslednjeg dana o zatvaranju, povlacili tajno robu da marketi u kojima se nalaze ne shvate da beze I zatvraju jer I njima duguju kiriju…hoce li se I oni izvuci bez problema kao I svi u ovoj zemlji?? Koji zakon stiti radnike?

  • 1. June 2018. at 13:46
    Permalink

    BANKROT!

Comments are closed.