ePlaneta

Završen prvi ciklus projekta “Digitalna akademija”

57 polaznika projekta “Digitalna akademija” u Nišu, koji realizuju kompanija Samsung u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, dobilo je  sertifikate o uspešno završenim IT obukama.

Milan Vujovic, direktor marketinga Samsunga
Milan Vujovic, direktor marketinga Samsunga

Njima su danas,  na svečanoj dodeli u Rektoratu Univerziteta u Nišu, uručena priznanja.

Projekat „Digitalna akademija“ rezultat je Sporazuma o saradnji koji su potpisali kompanija Samsung i Ministarstvo rada sa ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

Polaznici su prošli kroz obuke za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara i programera windows aplikacija, koje su osmišljene da im pomognu u lakšem pronalaženju posla ili samostalnom radu.

Projekat će biti nastavljen 8. maja, u Novom Sadu, gde će 75 mladih ljudi sa evidencije NZS-a dobiti priliku da pohađa programe namenjene stručnjacima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

“Uvek smo spremni da podržimo lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, jer su inovativnost, stalno istraživanje i uvođenje novih tehnologija nešto čemu uvek težimo. Posebno nastojimo da pomognemo mladim ljudima da se stalno usavršavaju i napreduju. “Digitalna akademija” je podstrek da rade na sebi, stiču nova znanja i veštine koja će im pomoći da se osamostale, pronađu posao i poslodavcima stave do znanja da su uvek spremni da uče. Obuke su bile odlična prilika da pokažu tržištu koliko su konkurentni”, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika
SBB

Tagovi: , ,