Top50 Glas publike

Završena je proizvodnja Nintendo 3DS konzole

Devet i po godina nakon lansiranja konzole Nintendo 3DS, ova kompanija odlučila je da zatvori proces proizvodnje i u penziju pošalje ovu konzolu koja je početkom 2010-ih obarala rekorde prodaje. Nintendo Switch je uspešno zamenio ovu generaciju popularnih konzola koje su u svoje vreme bile izuzetno inovativne i zanimljive gejming zajednici.

nintendo 3ds prestaje sa prodajom

76 miliona prodatih primeraka

Bilo je potrebno devet i po godina i 76 miliona prodatih primeraka da Nintendo konačno kaže da je dosta. Nintendo 3DS je otišao u penziju, sada i zvanično. Bio je to prvi uređaj koji je imao sposobnost da zavara ljudsko oko i ponudi mu 3D sliku poput onih koje vidimo u bioskopskim projekcijama, samo bez naočara.

Ono što je bitno za 3DS jeste da je popularnost stekla tek nakon određenog vremena, a na početku nije išlo baš sve tako sjajno. Propast konzole se dugo očekivala, a bilo je i dosta najava da će Nintendo prestati sa razvojem igara. Međutim, sve je otišlo u nekom drugom pravcu. Sada, kada je proizvodnja završena, Nintendo DS ostaje suvereni vladar najprodavanije konzole. Nintendo vidi budućnost u konzoli Switch, jer je ona ove godine doživela izuzetnu popularnost, a trenutno proces proizvodnje ne može da zadovolji potrebe tržišta.

Izvor: BBC

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: