„Zelena“ metalna platna kartica

Fintech startap, Bunq, lansirao je metalnu platnu karticu koju je nazvao Green Card. Iako metal i ekologija nemaju na prvi pogled mnogo veze, kompanija je objasnila svoj biznis model. Oni su se obavezali da će za svakih utrošenih 100 dolara preko ove kartice zasaditi jedno drvo. U tom cilju udružili su se sa Eden Restoration Projects, kompanijom koja finansira pošumljavanje širom planete.

PCPress.rs Image

S obzirom da metalne kartice same po sebi nisu prijateljski nastrojene ka ekologiji, Green Card će imati vek trajanja šest, umesto tri ili četiri godine, a napravljena je od recikliranog metala. Postoji i mogućnost dobijanja „putne kartice“ koja je suštinski debitna kartica. Uz karticu je potrebno da se na telefon instalira Bunq aplikacija koja će se dopunjavati kreditom sa neke druge platne kartice. U slučaju da u aplikaciji nema dovoljno novca, transakcija će biti odbijena, kao u slučaju debitnih kartica.

Bung nudi i tradicionalni bankarski nalog uz Green Card, jer je u pitanju standardna MasterCard kreditna kartica.

Naručivanje Travel Card-a košta 9.99 evra (jednokratno), nakon čega nema mesečnih naknada. Green Card na godišnjem nivou košta 99 evra, a Bunq naplaćuje 0.99 evra prilikom unovčavanja na ATM-ovima širom sveta, uz napomenu da je prvih 10 podizanja gotovine besplatno.

Pročitajte i:  Vintage: Ford ima novo električno vozilo

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,