VMware-vForum

Znate li šta vam sve radi na računaru?

AnVir Task Manager je uslužni program za praćenje i kontrolu softvera koji se izvršava na PC računarima, i predstavlja alternativu za standardni Task Manager koji dolazi uz Windows. Na posebnim stranama prikazuju se detaljni podaci o startovanim aplikacijama, aktivnim procesima, sistemskim servisima, istoriji događaja (event log) i programima koji se automatski startuju pri podizanju Windows‑a.

AnVirTaskManager

 

Neke od opcija gde AnVir Task Manager nudi prednost u odnosu na standardno Windows rešenje su procena opasnosti i obilje dodatnih informacija vezanih za izabrani proces. Na osnovu podataka iz opsežne baze podataka o potencijalnim opasnostima i proverenom softveru, Task Manager će odrediti i prikazati stepen rizika po sigurnost sistema. Ova opcija ne može da zameni antivirusni i prateći softver za zaštitu računara, ali može biti korisna pri analizi aktivnosti raznih sistemskih procesa.

Pored toga što nudi opcije za rad sa aktivnim procesima, AntiVir Task Manager prati da li se neki program postavio tako da se startuje pri inicijalizaciji Windows‑a. Ovo može biti korisno za otkrivanje neautorizovanih promena Windows podešavanja, a kada se otkrije novi program, ova promena se može dozvoliti, privremeno blokirati ili potpuno ukloniti. Task Manager ima i nekoliko dodatnih opcija za opšta poboljšanja Windows‑a. Tako se na naslovni deo svakog prozora mogu dodati tasteri za prikaz preko drugih prozora, sakrivanje u ugao ekrana, postavljanje plutajućih ikona i privremeno „namotavanje“ prozora tako da ostane samo naslovni deo.

Pročitajte i:  Microsoft smatra da je Windows 11 (konačno) spreman za široku upotrebu

Program je dostupan u tri varijante, pri čemu besplatna verzija AnVir Task Manager Free nudi osnovne opcije koje su sasvim dovoljne većini korisnika. Registrovana verzija programa dodaje opcije za praćenje parametara rada hardverskih komponenti, kao što su temperatura procesora i procena zdravlja SSD diskova i opterećenje grafičkog sistema. Nešto skuplja verzija Task Manager Pro sadrži dodatne mogućnosti za trajno blokiranje neželjenih procesa, podešavanje prioriteta izvršavanja i podešavanje standardnih programa tako da se izvršavaju kao sistemski servisi pri podizanju Windows‑a. Svaka od ovih verzija se može kopirati na USB disk i startovati kao prenosna aplikacija, bez potrebe za dodatnom instalacijom. Matični sajt za dodatne informacije i prenos programa je www.anvir.com.

 

Objavljeno u časopisu PC#233

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , ,