Top50 Glas publike

Zoom dobija alate za događaje velikih razmera

Zoom je kupio alate za emitovanje zasnovane na Zoom-u koje je kreirao startup Liminal.

PCPress.rs Image

 

Prema izveštajima, Liminal-ovi dodaci, ZoomOSC i ZoomISO, napravljeni su za kreiranje profesionalnih virtuelnih događaja, koje će Zoom verovatno izvorno integrisati u svoj softver kao deo akvizicije.

Kao što je navedeno na sajtu kompanije Liminal, ZoomOSC je dizajniran da poboljša profesionalne sastanke i događaje koristeći Open Sound Control (OSC) protokol, koji omogućava integraciju Zoom-a sa softverom treće strane, hardverskim kontrolerima i medijskim serverima.

U međuvremenu, ZoomISO omogućava izvoz videa svakog učesnika kao poseban izlaz na profesionalni produkcijski hardver, od kojih pet mogu biti u HD rezoluciji.

Kupovinom ovih sredstava od Liminal-a, Zoom je rekao da će pomoći platformi da „premosti” jaz između „nastalih” i „tradicionalnih” oblika alata za kontrolu događaja, što bi trebalo da bude od koristi studijima za emitovanje, pozorištima i drugim organizacijama koje žele da kreirajte profesionalne događaje.

Platforma je zaronila u virtuelne događaje velikih razmera kada je prvi put najavila tu funkciju u maju i zvanično je uvela u julu. Sa ovim mogućnostima, organizatori mogu da kreiraju čvorišta događaja, prodaju ulaznice i kreiraju više sesija uživo tokom dana.

Pročitajte i:  Zoom sa uslugama e-pošte i kalendara

Portparol Zoom-a Candace Dean rekla je da će postojeći alati Liminal-a ostati dostupni preko Liminal-ove stranice, međutim, kako Zoom proširuje te alate i ugrađuje nešto slično u platformu, više neće biti potrebe za njima kao zasebnim dodacima.

Izvor: Gadgets360

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,