TrendMicro

Zoom dvofaktorska autentifikacija za sve korisnike

Najnovija poboljšanja zaštite Zoom-a olakšava organizacijama zaštitu korisnika i sprečavanje kršenja i neovlašćenog pristupa sastancima.

PCPress.rs Image

Koja sve poboljšanja donosi Zoom

Ovo je najnovije u sada već dugotrajnoj seriji poboljšanja koje je Zoom napravio kao odgovor na zabrinutost oko sigurnosti njegove usluge, čija se upotreba pojačala tokom lockdown-a i ostala popularna dok milioni ljudi i dalje rade na daljinu tokom pandemije Covid-19.

Dodavanje dvofaktorske autentifikacije korisnicima pruža siguran način za potvrdu identiteta i zaštitu od incidenata, pružajući brojne pogodnosti kao što su smanjeni rizik od krađe identiteta i narušavanje bezbednosti sprečavanjem zlonamernih aktera da pristupe legitimnim računima, poboljšana usklađenost sa propisima o zaštiti podataka o ličnosti, lakše upravljanje akreditivima i slično.

Korisnici će imati mogućnost da koriste aplikacije za potvrdu identiteta koje podržavaju protokole jednokratne lozinke (TOTP), na primer Google Authenticator, Microsoft Authenticator ili FreeOTP, ili da Zoom pošalje kod putem SMS-a ili telefonskog poziva.

Administratori mogu aktivirati 2FA u Zoom-u na nivou naloga tako što će se prijaviti na svoj Zoom dashboard, preći na sigurnosna podešavanja i omogućiti 2FA ili za sve korisnike, ili za određene korisnike po funkciji ili grupama.

Pročitajte i:  Japan ulaže 2 milijarde evra u razvoj vakcine protiv COVID-19 virusa

Izvor: Computerweekly

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,