BIZIT 2022

Zoom end-to-end enkripcija za sve korisnike

Nakon što su najavili da korisnicima koji koriste besplatnu verziju Zoom aplikacije neće ponuditi end-to-end šifriranje, iz ove kompanije poručuju da će ipak svi oni koji koriste njihovu aplikaciju moći da koriste i AES256 GCM zaštitu. Kompanija je tvrdila da pokušava da uravnoteži sigurnost sa sposobnošću da natera one koji koriste u ilegalne svrhe ovaj softver da to i prestanu. Kažu da su pronašli način da se taj cilj i ostvari.
zoom end to end enkripcija

Postupak jednokratne verifikacije nalog, kako bi se omogućila enkripcija

Iz Zoom-a ističu da su preuzeli informacije od NVO tela, stručnjaka za bezbednost i vlade, kako bi formirali strategiju za rešavanje problema. Oni su najavili da će svi korisnici morati da prođu jednokratnu verifikaciju naloga, kako bi im se omogućila enkripcija. Kao podrazumevana, koristiće se AES256 GCM enkripcija. Još uvek nije jasno da li će biti dostupni različiti protokoli ili ne.

Neki uređaji i hardver mogu da prave problem kada je u pitanju end-to-end enkripcija, kao što su PSTN i SIP konferencijski telefoni, tako da će korisnicima biti omogućeno da isključe enkripciju po potrebi. Jednokratna verifikacija izgleda kao neka gnjavaža kroz koju korisnik mora da prođe, ali je cena mala ako se uzme u obzir da će zbog toga dobiti sigurne razgovore i sastanke.

Pročitajte i:  Zoom nije u funkciji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,