TrendMicro

Zoom nudi titlovanje svim korisnicima

Zoom sledi svoje obećanje da će dodati automatski generisane titlove na sve besplatne Zoom naloge za sastanke kako bi svoju uslugu učinio pristupačnijom. Naslovi su dostupni samo na engleskom, ali će se proširiti i na druge jezike u budućnosti.

Zoom nudi besplatnim korisnicima titlovanje

Olakšano korišćenje Zoom-a osobama sa invaliditetom

Iz kompanije navode da im je važno da svi mogu uspešno da se povežu, komuniciraju i učestvuju koristeći Zoom. Takođe, bez odgovarajućih alata osobe sa invaliditetom se suočavaju sa ogromnim preprekama kada koriste rešenja za video komunikaciju. Zoom je ranije nudio transkripciju uživo pomoću veštačke inteligencije samo za svoje plaćene naloge. To je izazvalo kritike mnogih koji su primetili učestalo korišćenje Zoom-a tokom pandemije pri čemu su gluvi korisnici imali ograničene mogućnosti.

Bez automatskih titlova, domaćini Zoom sastanaka morali su ili da koriste uslugu titlova treće strane ili ručno da dodaju svoje titlove. Kompanija je dodala više opcija pristupačnosti tokom prošle godine, uključujući podršku za čitače ekrana i omogućavajući da više video snimaka bude vidljivo u isto vreme. Na taj način tumaču je znakovni jezik vidljiv u svakom trenutku, čak i kada drugi korisnik u pozivu govori.

Pročitajte i:  Većina poslovnih lidera i dalje preferira staromodni telefonski poziv u odnosu na Zoom

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: