Zoom pozadine: Budite lepo zoom-irani

Radite od kuće jer se tako mora? Ili ste se preorijentisali na rad od kuće jer su u vašoj firmi shvatili da zaista nema potrebe ispunjavati kancelarije svakodnevnom monotonijom radnih dana s fiksnim radnim vremenom? Ili prosto često sastančite online s kolegama, prijateljima, saradnicima? Velike su šanse da ste koristili ili koristite Zoom, pa evo nekoliko načina da „uveselite” svoju komunikaciju.

PCPress.rs Image

Ma koju alatku za komuniciranje koristili, velike su šanse da će vam nakon nekog vremena dosaditi. Zoom je jedan od najkorišćenijih alata u poslednje vreme, pre svega zbog Covid-19 pandemije, te verujemo da svi koji ga koriste osećaju potrebu da unesu dah svežine u svakodnevno online sastančenje. Evo nekoliko načina kako da promenite pozadine u Zoom-u, te dodate slike, GIF-ove i druge vrste multimedijalnih sadržaja. Da, Zoom podržava čak i prikazivanje videa u pozadini.

Podesive pozadine

Zoom je nekada zahtevao green-screen za posebno prilagođavanje pozadine, ali je aplikacija prošle godine postala dovoljno pametna da razlikuje osobu od objekata iza nje. Web klijent i dalje ne omogućava prilagođavanje pozadine, ali aplikacija to podržava, pod uslovom da imate barem četvorojezgarni procesor Core i5 ili i7 šeste generacije ili nešto novije. Prilagođene pozadine su moguće i na iOS platformi (od iPhone 8 telefona i iPad tableta pete generacije pa nadalje), dok Android zvanično nije podržan u tom smislu.

Pročitajte i:  Sledeće iz kompanije Kaspersky

PCPress.rs Image

Kako god, držimo se desktop aplikacije – potrebno je da odete u Zoom Settings u gornjem desnom uglu i aktivirate opciju Virtual Background. Tada možete odabrati neku drugu pozadinu u vidu statične slike ili sporog videa. Ukoliko pak želite da radite sve na stari način, i dalje je tu green-screen opcija. Ako želite da sami kreirate pozadinu, možete kliknuti na „+” i dodati fotografiju ili video.

Podržani su JPG, BMP i PNG formati slika, kao i MP4 i MOV videi, pri čemu je obavezan odnos 16 : 9 u oba slučaja, uz obaveznu minimalnu rezoluciju od 1280 × 720 za fotografije i 360p za video (maksimum za video je 1080p). Možete iskoristiti i nedavno dodati jednostavni video-editor u Windows 10 OS-u da napravite svojevrsni video-loop i potom tako dobijenu „slagalicu” upotrebite za svoju pozadinu u okviru Zoom aplikacije.

PCPress.rs Image

Najzad, tu je i opcija animiranih GIF-ova, takođe vrlo popularna u današnje vreme, ne samo među mlađom populacijom. Doduše, ne savetujemo neke eksplicitne GIF-ove za ozbiljne poslovne sastanke, ali izbor je, kao i uvek, na vama. Istina, ova opcija nije direktno dostupna – Zoom ne prikazuje GIF-ove nativno, ali je uvek moguće zaobići ove restrikcije tako što ćete otići na Internet i iskoristiti neke od brojnih Web alatki da konvertujete GIF u format koji Zoom podržava.

Pročitajte i:  Univerzalno isplativo rešenje za bekap i oporavak podataka

Doduše, takva konverzija ne mora uvek biti najsrećnije izvedena, jer su uvek moguće neke greške prilikom obrade, ali uglavnom uspeva i dovoljno je dobra.

PCPress.rs Image

Sve u svemu, na ovaj način možete uneti preko potrebnu svežinu u vašu svakodnevnu komunikaciju. Niko vas ne tera da koristite samo jednu pozadinu, pošto uvek možete lako kreirati različite pozadine i koristiti ih za različite sastanke i virtuelna druženja. U krajnjoj liniji, na Internetu već sada imate na raspolaganju bogate repozitorije besplatnih virtuelnih pozadina koje možete preuzeti i jednostavno iskoristiti. Ograničeni ste samo svojom maštom, voljom i pokojom Zoom opcijom ili zadatim formatom.

Facebook komentari: