BIZIT Seminar

ZTE je objavio novi pametni telefon sa kamerom ispod ekrana

Kineski proizvođač pametnih telefona ZTE najavio je u ponedeljak lansiranje Axon 40 Ultra, treće generacije pametnog telefona koji ima kameru ispod ekrana.

PCPress.rs Image

U maju u Kini, od juna za ostala tržišta

Zašto je to važno: ZTE je prilagodio dizajn kamere ispod ekrana, umesto tradicionalnih opcija kao što su ekran sa urezima ili rupom, da bi napravio all-screen dizajn.

Detalji: Axon 40 Ultra je opremljen all-screen 6,8-inčnim displejem. Proizvođač telefona ističe poboljšani kvalitet slike na ekranu u poređenju sa prethodnim generacijama.

Novi telefon ima odnos ekrana i tela od 93,1%. Za kontekst, Appleov iPhone 13 Pro Mak ima odnos ekrana i tela od 87,4%. U prethodnim generacijama, ZTE je morao da ugrozi druge kvalitete da bi postigao dizajn kamere ispod ekrana, kao što je smanjenje gustine piksela, što je dovelo do manje idealnog kvaliteta ekrana. Axon 40 Ultra je rešio takve probleme povećanjem gustine piksela ekrana dok je smanjio veličinu piksela oko oblasti kamere. ZTE je takođe koristio novu tehnologiju koja zasebno kontroliše svaki pojedinačni piksel i decentralizuje prozirna kola kako bi stvorio jasniji kvalitet slike.

Područje kamere je jedva primetno. Još jedna važna karakteristika telefona su njegove trostruke kamere od 64 miliona piksela. Axon 40 Ultra je prvi koji je usvojio dual Sony IMX787 senzor za sve zadnje kamere. Drugi brendovi kao što su Xiaomi, Huawei i Apple koristili su senzore visokih specifikacija na samo jednoj primarnoj zadnjoj kameri. Axon 40 Ultra će biti dostupan od 13. maja u Kini i lansiran u junu za prekookeanska tržišta. ZTE je u septembru 2020. objavio Axon 20, prvi all-screen telefon na svetu sa kamerom ispod ekrana, što je izazvalo kritike zbog lošeg kvaliteta slike. Od tada, Xiaomi i Samsung su lansirali telefone sa kamerem ispod ekrana. To su telefoni Mix 4 i Galaxi Z Fold 3.

Izvor: Technode

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,