Zvanično otvorena Sinergija 13

U Beogradu je jutros zvanično otvorena trinaesta Microsoft Sinergija. Ove godine, konferencija se pomerila nekoliko stotina metara, pa se umesto u Sava Centru održava u hotelu Hyatt, a traje do petka, 25. oktobra.

1393658_10151795085554760_1828346638_nKonferenciju je otvovrio vršilacdužnosti generalnog direktora Microsofta Srbija,  Andreas Hartl, koji je istakao važnost IT-a kao oblasti koja je i dalje najbrže rastući sektor, a izrazito visok procenat rasta zabeležen je u na domaćem tržištu.  On je govorio i o tendencijama u razvoju i primeni IT tehnologija, kakav je cloud, o kojima će biti reči na ovogodišnjoj Sinergiji.

U uvodnom delu govorio je i Goran Veljović iz kompanije E-Smart Systems koja je već treći put za redom generalni sponzor Sinergije, a glavno predavač Erin (Yuri) Kolber, regionalni direktor kompanije Microsoft koji je dao uvid o ono čime će se Sinergija 13 baviti, novom iskustvu koje IT tehnologija danas donosi u poslovnom i korisničkom svetu, konzumeraciji IT-a, BYOD trendu.

Jedan dan ovogodišnje Sinergije biće posvećen biznisu, i razvoju IT sektora u Srbiji, sa ciljem da stvori sinergiju IT i Biznisa, ali i predstavi perspektive koje savremene tehnologije donose kada je u pitanju ekonomski rast i unapređenje konkurentske pozicije domaćeg tržišta na globalnoj mapi.

Pročitajte i:  Qualcomm ne dozvoljava da se Windows pokreće na drugim ARM čipovima

Ove godine Sinergija će ponuditi i susret sa javnim sektorom kao i priliku da svi učesnici budu deo interaktivne diskusije, u cilju kreiranja dobrih ideja i planova za bolji razvoj IT industrije u zemlji i regionu.

Agendu Sinergije 13 možete videti ovde.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,