BIZIT Seminar

Zvanično predstavljen Samsung Galaxy Note 9

Zbog skorašnjeg „propusta“ Samsung-ovog sektora zaduženog za Novi Zeland bili smo u prilici da pre vremena vidimo promo video za Galaxy Note 9. Sada više nema nagađanja, s obzirom da je uređaj danas zvanično predstavljen. Galaxy Note 9 dolazi sa Android Oreo 8.1 operativnim sistemom, ima aluminijumski okvir i Gorilla Glass 5 zaštitu kako sa prednje tako i sa zadnje strane.

PCPress.rs Image

Njegov takozvani „Infinity“ SAMOLED ekran od 6,4 inča, rezolucije je 2960×1440 piksela i ima popularan odnos 18:5:9. Na poleđini uređaja nalaze se dve kamere sa optičkom stabilizacijom slike, poseduju dva puta optički i do deset puta digitalni zum, a svaka od njih ima 12 MP, dok prednja ili selfi kamera ima 8 MP. Osmojezgarni procesor je izrađen u 10-nanometarskoj proizvodnoj tehnologiji i bazira se na 4 x 2.7 GHz + 4 x 1.7 GHz konfiguraciji. Baterija Galaxy Note 9 od 4.000 mAh, je prema rečima kompanije najveća baterija ikad na premijum Galaxy telefonu, a njeno brzo punjenje je kompatibilno sa punjenjem preko kabla i bežičnim punjenjem. Što se tiče memorije, Galaxy Note 9 dolazi sa dve opcije, 6 GB RAM i 128 GB interne memorije ili 8 GB RAM i 512 GB interne memorije, a uz mogućnost ubacivanja microSD kartice, Galaxy Note 9 može da ponudi i 1 TB.

Pročitajte i:  Kako da vaš Android telefon izgleda kao iPhone

Nova S Pen olovka, prvi put ima sopstvene mogućnosti povezivanja, s obzirom da poseduje Bluetooth (Bluetooth Low Energy, BLE). Uređaj poseduje i različite vrste biometrijskog zaključavanja: skener dužice, skener prsta, prepoznavanje lica, a inteligentni sken kombinuje snimanje dužice i prepoznavanje lica kako bi jednostavno otključao telefon i u nekim slučajevima omogućio dodatnu bezbednost za autentikaciju određenih servisa. Što se tiče SIM kartica, postoji verzija sa jednim slotom za Nano SIM i jedan MicroSD slot (do 512GB), kao i verzija sa jednim slotom za Nano SIM i jednim slotom za ili drugu NanoSIM ili MicroSD (do 512 GB).

Galaxy Note 9 biće dostupan na srpskom tržištu od 24. avgusta, u crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj plavoj boji sa žutom S Pen olovkom. Kupci koji rezervišu svoj Galaxy Note 9 kod ovlašćenih Samsung partnera, ostvariće dodatnu uštedu prilikom otkupa starog telefona za novi Galaxy. Telefon će u Srbiji biti dostupan po cenama od 123.999 dinara za verziju sa 128 GB, odnosno 153.999 dinara za model sa 512 GB skladišnog prostora.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,