BIZIT plus

Potpuno funkcionalan računar spakovan unutar miša

Čini se da je mnogo tehnoloških inovacija, kojima smo tokom godina imali mogućnost da svedočimo, išlo u smeru stvaranja inovativnih tehnologija koje se mogu uklopiti u različite uređaje. Današnji pametni telefoni su dobar primer za to, gde uprkos tome što su tanki i mali, imaju prilično snažan hardver, sa dosta memorije i procesorima velikih brzina.

PCPress.rs Image

S tim u vezi, jutjuber Electronic Grenade je odlučio da pokuša da spakuje potpuno funkcionalan računar unutar kompjuterskog miša. Krajnji rezultat je zapravo prilično impresivan i iako možda nije najmoćniji, koncept je definitivno jedinstven. Prema jutjuberu, prvobitni plan je bio da se Raspberry Pi uklopi u običnog kompjuterskog miša, ali to se pokazalo nemogućim zbog veličine regularnih miševa.

Umesto toga on je 3D odštampao kompjuterskog miša koji bi bio pogodan za nadogradnju. Malo je veći od drugih kompjuterskih miševa, ali bez obzira na to i dalje u razumnoj veličini. Miš ima mali ekran koji može da se preklopi, kao i tastaturu koja se preklapa za unos podataka. Kursor na ekranu se pomera uz pomoć samog miša, što znači da je ovo sve što vam je potrebno i nisu potrebni nikakvi spoljni uređaji. Naravno, ovo nije najpraktičnija stvar, ali što se tiče inventivnosti, ovo ubira sve bodove.

Pročitajte i:  YouTube na udaru: Spotify dobio muzičke spotove

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: