BIZIT plus

Више од хиљаду .СРБ домена за четири дана

PCPress.rs ImageЗа само четири дана од почетка регистрације, број регистрованих .СРБ интернет домена је прешао 1000. Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС) објављује да је 30. јануара, у 13:42 часова, регистрован 1000- ти .СРБ домен. Истовремено, све смо ближе броју од 70.000 регистрованих .RS домена.

Подсећамо да од 27. јануара власници интернет сајтова у Србији и дијаспори могу да региструју и ћирилички .СРБ домен. Првих шест месеци право регистрације .СРБ домена имаће само власници постојећих или новорегистрованих .RS домена, и то по повлашћеној цени. После тог периода, ћириличке домене моћи ће да региструје свако ко жели, без обзира на то да ли поседује одређени .RS домен.

Ћирилички интернет домен .СРБ је нови, други национални домен Републике Србије, што значи да ће убудуће бити коришћен упоредо са постојећим .RS националним доменом. Национални интернет домен је ознака територијалне припадности и као такав изузетно је битан за дефинисање интернет идентитета свих који живе и раде у Србији.

Pročitajte i:  UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Детаљне информације на сајту њњњ.срб

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,