Amazon nudi dostavu lekova dronovima u Teksasu

Amazon sada nudi isporuku lekova na recept dronom u College Station-u, u Teksasu. Kupci će imati pravo na isporuku „više od 500 lekova“ iz vazduha za uobičajena stanja poput gripa, astme i upale pluća. Dom teksaškog A&M-a uživa u isporuci (nemedicinskih) Amazonovih pošiljki dronom Prime Air od 2022. godine.

PCPress.rs Image

Lekovi stižu u roku od 60 minuta

Kompanija kaže da će lekovi stići u roku od sat vremena od naručivanja i da neće biti dodatne naknade za korišćenje usluge. Bespilotne letelice lete na 40 do 120 metara, visina za koju Amazon kaže da predstavlja minimalne prepreke do cilja.

Po dolasku u kuću kupca, dron se „polako i bezbedno“ spušta do markera isporuke. Kada je zona čista, ona spušta paket i leti nazad u svoju bazu. Amazon tvrdi da kamere i drugi senzori na automatizovanim uređajima ulaze u neuronsku mrežu koja sprečava sudare letećih mašina sa ljudima, kućnim ljubimcima i dalekovodima. „Kupci preuzimaju pakete bez ikakve interakcije sa dronom“, objavio je Amazon na svom sajtu.

Teksas se uspostavio kao leglo za rane probe isporuke dronova. Pored Amazona, Alphabet’s Wing je počeo da ih nudi u oblasti Dallas-Fort Worth – uključujući i putem partnerstva sa Walmartom. Amazon Prime Air takođe posluje u Lokfordu, u Kaliforniji. Kompanija koristi unapređeni model drona koji je debitovao prošle godine, koji je lakši i može da leti duže od svog prethodnika.

Pročitajte i:  Amazon i neograničena pretplata na dostavu namirnica 

Izveštaj od ranije ove godine kaže da je Amazon izvršio samo nekoliko isporuka zbog propisa FAA. U današnjem saopštenju, Amazon je rekao da su njegovi dronovi „bezbedno isporučili stotine kućnih predmeta u College Station-u od decembra 2022. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: