ePlaneta

Aplikacije za lepši život

Lifestyle je jedna od onih stranih reči koje smo neformalno usvojili zato što nemamo adekvatan prevod. Recimo da bi u ovom našem značenju to bilo nešto što nam olakšava ili ulepšava svakodnevni život. Lifestyle aplikacije često nam pomažu u dnevnim rutinama, ali nas i zabavljaju i čine određene trenutke lepšim. Evo naših preporuka za lepši život 🙂 :

naslov

Sleep Talk Recorder

Ako pričate u snu, sigurno ste bar jednom poželeli da čujete šta ste to tačno mrmljali u podsvesnom stanju. Prema nekim podacima (naravno, stranih stručnjaka i univerziteta), 50 odsto dece i pet odsto odraslih govore u snu.5

Ako spadate u ovaj mali broj posebnih „nikad ne zaklapam, čak ni kad spavam“, svakako isprobajte ovu aplikaciju. Dok sanjate, aplikacija beleži trenutke u kojima je bilo zvukova kako biste lako mogli da preslušate šta ste sve rekli. Često to bude nešto nerazumljivo i smešno, a Sleep Talk vam omogućava da to šerujete sa svojim prijateljima na Facebooku i pratiocima na Twitteru.

Anti Mosquito

S toplim vremenom kreće i sezona komaraca. Kažu da 10 odsto ljudi poseduje „ono nešto“ u koži što više privlači ove napasti.1

Pročitajte i:  Be My Eyes: Aplikacija preko koje možete da pomognete

Samo pomislite na besane noći koje provedete jureći ih po sobi, lupajući papučom ili jastukom. Anti Mosquito aplikacija sprečiće da stradate, kako vi, tako i komarci. Ova aplikacija sastoji se od podešavanja zvučnih frekvencija od 17 KHz do 22 Khz – zvuk visoke frevekvencije koji mi ne čujemo, ali koga se komarci plaše. Nisam je još probala, ali neki kažu da radi. Svakako, vredi joj dati šansu.

Donesi Food Delivery

Aplikacija sajta donesi.com koji se bavi dostavom hrane iz različitih vrsta restorana u tri države i širom Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Pančeva, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Kraljeva i Čačka. 4Zanimljivo je da je ova usluga besplatna i da možete poručiti omiljenu hranu i pretražiti najbolje restorane. Aplikacija nudi ekskluzivne ponude i promo‑kodove, te dodatno možete da uštedite novac. Obroci mogu da se personalizuju raznim dodacima kao u restoranu, a Donesi je nešto što će vam kad‑tad zatrebati.

Best Smoothie Recipes

Smutiji ili šejkovi su nešto što skoro svi volimo, a sada možemo jednosavno da pristupimo brzim receptima s mobilnog telefona. Aplikacija nudi različite vrste napitaka: sportski, za mršavljenje, za energiju, smutiji koji zamenjuju obroke itd. 3Pored recepata, tu su i nutricionistički podaci poput kalorija, proteina, masti i drugih stavki koje su važne ukoliko vodite računa o dnevnoj dozi unosa. Blender je neophodan kod većine recepata kako bi se sve dobro sjedinilo i usitnilo. U bazi ima oko 60 recepata, tako da ćete sigurno naći neki koji vam se sviđa.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: UpNote

Better Diary

Slatki mali asistent u mobilnom uređaju koji beleži sve vaše značajne momente, misli i ideje. 6Aplikacija ima veoma jednostavan interfejs gde jednim klikom dodajete novu belešku, a poseduje i cowriting ‑ tačnije ono što ima i Google Drive, mogućnost da određenu belešku uređujete s prijateljima ili članovima porodice i stvarate zajedničke uspomene. Better Diary automatski prati vremensku prognozu, datum i vašu lokaciju, a lako se sinhronizuje i na drugim uređajima. Sačuvajte sve ono bitno i lepo, i videćete da svakodnevica i nije tako dosadna kako se čini.

Virtual Makeover makeUp

Kako ne biste trošili 45 minuta na šminkanje (ovde mislim na žene, ali i sve one koji vole da se šminkaju bez obzira na pol), ova aplikacija će vam pomoći da izaberete ono što vam najbolje stoji.2 Jednostavno uploadujete svoju fotografiju, a onda isprobavate razne nijanse šminke kojih ima više od 2000. Takođe, možete da probate neke zanimljive frizure, različite boje kose i očiju. Pored toga što ćete se zabaviti, možete otkriti neki novi look koji vam dobro pristaje. Bacite se ne Virtual makeover i uštedite vreme.

Pročitajte i:  Najbolje aplikacije za hvatanje beleški: OneNote

Jovana Vukić (@JovanaVu)

(Objavljeno u časopisu connect 52)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,