ePlaneta

Atos kupio Siemens IT Solutions and Services

Atos_Siemens Internacionalna kompanija za pružanje usluga u oblasti telekomunikacija Atos završila je 1. jula akviziciju kompanije Siemens IT Solutions and Services čime je stvorena nova kompanija koja će raditi pod nazivom Atos i koja već sada funkcioniše u 42 zemlje sveta uključujući i Srbiju.

Siemens je ovom transakcijom dobio deonice Atosa u vrednosti od 15% njegovog kapitala kao i hartije od vrednosti koje se mogu pretvoriti u nove ili postojeće deonice Atosa u nominalnom iznosu od 250 miliona evra i gotovinsku isplatu u iznosu od 176 miliona evra. Dr Roland Buš, član upravnog odbora Siemens-a, imenovan je za člana direktorskog odbora Atosa.

Atos je prilikom sastanka održanog 1. jula u Parizu potvrdio da je sa Siemensom sklopio jedan od najvećih IT ugovora, vredan 5.5 milijardi evra prema kome će narednih sedam godina upravljati njegovom kompletnom IT infrastrukturom, aplikacijama i uslugama. Kompanija je svoje ime ovom prilikom promenila iz Atos Origin u Atos.

Kompanija Atos, posle akvizicije, ima 78.500 zaposlenih u 42 zemlje i prihodom od 8,7 milijardi evra u 2010. godini, čime je ušla među deset najvećih pružalaca IT usluga na svetu i postala prva u Evropi.

Izvor: ITeam

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,