ePlaneta

Baldur’s Gate: Igra kojoj ćete se rado vraćati

Video igre su, između ostalog, i mesta za odmor. U svetu koji sve više izmiče kontroli se retko osećamo udobno, pa spas tražimo u izmišljenim realmima. Nekim igrama se vraćamo, a oni koji su je već igrali kažu da je Baldur’s Gate 3 jedna od njih. Ili će to tek postati.

PCPress.rs Image

U pitanju je jedna od najpoznatijih analognih RPG igara (zasnovana na Dungeons & Dragons) koja je dobila verziju za gejming konzole. Igračima daje ogroman broj mogućnosti, veliki broj uloga koje mogu da igraju tako da ispolje svoju kreativnost. Treća u Baldur’s Gate serijalu, ova igra je prava poslastica, a igrači između svih ostalih vradžbina vladaju i nemuštim jezikom – razgovaranje sa životinjama je pravo zadovoljstvo.

Životinje su u samom vrhu omiljenih likova iz igre, a tu je i gomila quest-ova koje igrači dobijaju baš od njih. Igrači se kunu u ove dve: Scratch je simpatični pas koji žali za svojim vlasnikom, druga je izmišljena – mladunče čudovišta owlbear je potomak džinovske sove i medveda, a igrač može da ih izabere za pratioce.

Pročitajte i:  Epic Games vam poklanja ovu odlično ocenjenu igru

Igra je izašla 3. avgusta 2023. godine. Već ima izuzetno pozitivne ocene, i to ne samo zbog životinja koje govore.

Izvor: Polygon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,