Bez rominga u regionu od naredne godine

Kako prenosi agencija Beta, sporazumom regulatornih agencija biće omogućeno ukidanje rominga zemljama Balkana i to od naredne godine.

Na-braniku

Sporazum regulatornih agencija po kojem će 2015. biti ukinut roming za korisnike mobilne telefonije iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske biće potpisan krajem septembra u Budvi. Njihov cilj je ukidanje svih troškova roaminga – za pozive, SMS poruke i prenos podataka.

“Besplatan roaming će biti omogućen od početka naredne godine, jer je neophodno da države regiona potpišu prve sporazume, prilagode svoje zakonodavstvo toj novini, a lokalni operateri da se prilagode novinama”, rekao je direktor Agencije za elektronske komunikacije Crne Gore Zoran Sekulić.

Ministar trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić je ranije najavio da će krovni sporazum o uvodjenju regionalne zone besplatnog roaminga biti potpisan krajem septembra u Budvi. On je rekao da je o tome već postignuta saglasnost vlada i telekomunikacionih tela Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Turske i da je plan da im se uskoro pridruže Bosna i Hercegovina (BiH) i Kosovo, prenosi agencija Beta.

Izvor: Beta

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,