Računari i Galaksija

Block gradi „otvoreni sistem rudarenja bitcoin-a“

Osnivač kompanije Block Jack Dorsey objavio je na Twitter-u da kompanija zvanično gradi otvoreni sistem za rudarenje bitcoina.

PCPress.rs Image

Dorsey veruje u kriptovalute

Dorsey je prvi put objavio u oktobru prošle godine da provajder digitalnih plaćanja, tada poznat kao Square, razmatra rad na projektu čak i pre nego što se rebrendirao. Square je promenio ime u Block kako bi povezao svoje usluge i bolje predstavio budućnost svog poslovanja u kriptovalutama i blockchain tehnologijama.

Sada je Block-ov generalni menadžer za hardver, Templeton Thomas, otkrio više detalja o početnim diskusijama kompanije u vezi sa projektom. Na Twitter-u, Tomas je rekao da Block ima za cilj da „učini rudarenje distribuiranijim i efikasnijim na svaki način, od kupovine, podešavanja, održavanja, do rudarenja“.

Kao takav, Block je identifikovao bolne tačke i tehničke izazove procesa, počevši od dostupnosti, pošto je opremu teško pronaći i skupa je. Block mora da pronađe način da ih učini dostupnijim da bi mogao da ispuni svoj cilj.

Kompanija takođe želi da izgradi pouzdan sistem koji se bavi uobičajenim problemima trenutnih uređaja sa rasipanjem toplote i prašinom. Pored toga, Block pokušava da postigne pravu ravnotežu između performansi i drugih faktora, kao što je uveravanje da je oprema efikasna uz nisku potrošnju energije.

Pročitajte i:  X potvrdio da je zabranio sve pretrage vezane za Taylor Swift, kako bi joj zaštitili bezbednost

Tomas je rekao da Block takođe razmišlja o tome koje partnere da uzme u obzir za projekat i da je već počeo da gradi ključni inženjerski tim koji će raditi na rešenjima i odgovoriti na sva pitanja.

Dorsey dosta veruje u kriptovalute i čak je jednom rekao da veruje da će bitcoin jednog dana zameniti dolar. Block je mnogo investirao u kriptovalute i navodno drži 8.027 bitcoin-a ili oko 338 miliona dolara, na osnovu trenutne vrednosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,